Słońce, błękit morza, przyjaźni i otwarci ludzie - Grecja. Do tego przepyszne jedzenie, czyli ryby, owoce morza, warzywa i mięsa. Oparta na prostych przepisach kuchnia, której tajemnicą są świeże, doskonale dobrane składniki i aromaty ziół. A do tego wspaniałe wina.
Autor Mojej greckiej kuchni, kapitan Piotr Kasperaszek, jest żeglarzem, wielbicielem dobrego jedzenia i sztuki kulinarnej. Od przeszło dwudziestu pięciu lat przemierza greckie wody. W tym czasie odwiedził setki portów i wysp. W tawernianych kuchniach i domach przyjaciół poznał tajniki przekazywanych z pokolenia na pokolenie receptur. Przetestował je wszystkie, najczęściej w jachtowej kuchni - kambuzie, gotując dla pływających z nim załóg.
W książce znajdziecie przepisy zarówno na dania najpopularniejsze, jak i te mniej znane, o różnym stopniu trudności. Dowiecie się z niej, czym zastąpić niektóre składniki, jeśli byłyby nie do dostania w waszym sklepie. Poznacie zwyczaje kulinarne Greków i poszerzycie wiedzę o ich ulubionych trunkach. A galaktobureko stanie się waszym ulubionym deserem.;)
Kali oreksi! - smacznego!
 
Oprawa twarda. 244 strony. Format: 201x258mm. ISBN 978-83-946425-7-0
  SZUKAJ PRODUKTU
 
Książki
Atlas gwiazd - Andreas Schulz
1
Day Skipper. Podręcznik RYA - Sara Hopkinson
1
Moja Grecka Kuchnia - Piotr Kasperaszek
1
Podręcznik operatora radiotelefonisty VHF i operatora w służbie śródlądowej
1
Szeląg Wielki i Mały. Pojezierze Iławsko-Ostródzkie. Przewodnik wędkarski
1
Węzły i sploty - Colin Jarman Cyrus L. Day
1
Żeglowanie w trudnych warunkach - Peter Bruce, Adlard Coles
1
Mapy, locje i przewodniki żeglarskie
Spis świateł i sygnałów nawigacyjnych 521
1
Materiały i chemia jachtowa
Teak Langzeit Schutz - olejek do teaku
1
Prace bosmańskie
Samoprzylepna taśma do naprawy spinakerów -pomarańczowa